Радмановићу уручен „Дунавски цвет“

Срна
Радмановићу уручен „Дунавски цвет“

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Престижно регионално признање "Дунавски цвет" уручено је данас предсједавајућем Представничког дома парламента БиХ Небојши Радмановићу.

Ово признање се додјељује за допринос повезивању људи, идеја, тржишта и култура, а Радмановићу је уручено у Бањи Врдник код Новог Сада, наведено је из Кабинета предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ.

Признање Радмановићу уручили су извршни директор форума Владо Маркановић, покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и предсједник Скупштине Привредне коморе Србије Милош Ненезић.

Међународни Дунавски бизнис форум, 12. по реду, свечано је јуче отворен, а Радмановић је, учествујући у раду пленарне сједнице форума, чија је тема била регионална сарадња, говорио о потреби политичке и безбједносне стабилности у дунавској регији посебно истакавши да у том послу задатке, уз економисте и научнике, имају и политичари.

Радмановић је говорио и о предностима које БиХ данас има, са посебним нагласком на област енергетике.

"`Електропривреда Републике Српске` једина у региону извози струју, а што је посебно значајно у Српској и цијелој БиХ постоје значајни неискориштени хидропотенцијали", навео је Радмановић.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ истакао је да је дводневни Дунавски бизнис форум  прилика за стручну размјену мишљења о енергетици, пољопривреди и другим областима да би се размотрили начини за превазилажење кризе која погађа цијели свијет.

Радмановић је напоменуо да Дунавска стратегија обухвата подручја од 3.500 километара дужине и стручњаке из разних области, те да је овај пут, осим општег панела који говори о потреби сарадње, на посебним сесијама било ријечи о енергетској ситуацији у новонасталим условима, као и о туризму и пољопривреди.




Добитници признања "Дунавски цвет" су и режисер Емир Кустурица, те гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.

Вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске Дражен Врховац добитник је престижног признања "Лидер одрживог развоја", које ће му бити уручено сутра на централној свечаности 12. Дунавског бизнис форума у Новом Саду.

У образложењу одлуке жирија о додјели награде наведено је да је Инвестиционо-развојна банка Републике Српске препозната као респектабилан чинилац одрживог развоја и конкурентности у региону, саопштено је јуче из ИРБ-а.

Жири Дунавског бизнис форума раније је донио одлуку да предсједнику Србије Александру Вучићу додијели признање "Роберт Шуман" за његов стваралачки опус унапређења сарадње и изградње просперитета у региону кроз иницијативу "Отворени Балкан".


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана