Радмановић: Не идемo на сједницу на којој би се обратио Шмит

Срна, Агенције
Радмановић: Не идемo на сједницу на којој би се обратио Шмит

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић изјавио је Срни да неће присуствовати сједници Колегијума овог дома, нити сједници проширеног Колегијума и да не зна шта ће одлучити остали чланови поводом захтјева Кристијана Шмита да се обрати парламенту.

-Уколико Колегијум без нас прихвати да се Шмит обрати Парламенту, ми нећемо присуствовати ни на том засједању - рекао је Радановић.

Република Српска не прихвата Кристијана Шмита за високог представника, јер његов мандат није верификован у Савјету безбједности УН. Предсједавајући Колегијум Денис Звиздић изјавио је данас да ће се на дневном реду Колегијума и проширеног Колегијума Представничког дома парламента БиХ у уторак, 26. октобра наћи захтјев Шмита да се обрати посланицима.

Звиздић је за Кликс потврдио  да је Шмит предложио да се обрати Представничком дому 28. или 29. октобра и да изнесе своје ставове и виђење актуелне политичке ситуације у БиХ.

-Сасвим сам сигуран, имајући у виду чињеницу да је високи представник дио међународног мировног споразума и изузетно битна карика у функционисању БиХ и спровођењу цивилног дијела Дејтонског мировног споразума, да ће они који дођу на сједницу Колегијума и они који дођу на сједницу проширеног Колегијума одобрити одржавање сједнице на којој ће се обратити високи представник - рекао је Звиздић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана