Радмановић: Хитну сједницу Представничког дома траже они који су све блокирали

Срна
Радмановић: Хитну сједницу Представничког дома траже они који су све блокирали

Бањалука - Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ из СНСД-а Небојша Радмановић рекао је данас Срни да је неприхватљива иницијатива групе посланика за одржавање хитне сједнице овог Дома јер су управо ти посланици спријечили да почне функционисати парламент и да буде изабран Савјет министара.

"Та група посланика у Представничком дому спријечила је именовање комисије за избор Савјета министара, а сада је покренула иницијативу за одржавање хитне сједнице парламента о неспорно важним питањима. Међутим, у таквој врсти сједнице посланици СНСД-а неће учествовати јер је то покушај да они које грађани нису изабрали управљају процесима", нагласио је Радмановић.

Он је рекао да не зна да ли ће тражена сједница бити одржана.

"Та иницијатива је против воље грађана јер они који су спријечили да ради Парламентарна скупштина и да буде изабран Савјет министара сада покушавају да диктирају темпо у парламенту. Подносиоци иницијативе су посланици који и не мисле да буду власт, него само да опструишу процесе", рекао је Радмановић.

Посланици из СДС-а, ПДП-а, СДП-а БиХ, А СДА, СББ-а, НС-а, ПДА, НБ-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутили су захтјев предсједавајућој овог дома Борјани Кришто од које траже да сазове хитну сједницу.

За ту сједницу предложили су двије тачке дневног реда – разматрање ситуације у правосудним институцијама БиХ са акцентом на обавезе из препорука Европске комисије и информације Савјета министара о контроли и управљању приливом масовног броја миграната и избјеглица у БиХ са освртом на безбједносну и хуманитарну ситуацију на подручју Унско-санског кантона.

Пословником Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ предвиђено је да је рок за сазивање сједнице три дана, а у случају када је затражена хитна сједница и када то теме захтијевају предсједавајући може да је сазове без претходног засједања Колегијума у којем су и његова два замјеника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана