Пуповац: Уклонити поздрав "За дом спремни!" из јавног простора

Срна
Пуповац: Уклонити поздрав "За дом спремни!" из јавног простора

ЗАГРЕБ- Саборски посланик и предсједник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац поручио је да усташки поздрав "За дом спремни!" треба "макнути из јавног простора" јер је то поздрав "квислиншке творевине која је починила геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима".

- Тај поздрав нарушава оно што се у данашњој Хрватској жели створити, а то су чврсти демократски темељи, мир у земљи, мир на границама и помирење Хрвата и Срба" -, наводи Пуповац за телевизију РТЛ.

Пуповац истиче да тај усташки поздрав "тешко компромитује Хрватску и тешко нарушава оно што је изграђено, као и оно што треба изградити у односима Хрвата и Срба".

Он оцјењује да неки људи у Београду "нису били припремљени" на оно што се дешавало у Книну 5. августа нити су "имали довољно информација".

- Требаће времена и још гестова, ријечи и дјела. Радује ме што је патријарх српски, Његова светост, Иринеј послао поруку охрабрења - каже предсједник СДСС-а.

Он сматра да је "сада на представницима државне власти у Хрватској да са представницима државне власти у Србији направи прве кораке".

Пуповац поручује да "не треба настављати досадашњу реторику, без обзира да ли је неко дао повода за то".

- Хрватска, са своје стране, с обзиром на то да је српска заједница учинила и допринијела, не треба то чинити. А, са друге стране, у Хрватској се догађају инциденти сваког љета и сваке године - напомиње Пуповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана