Прва жртва корона вируса у Републици Српској

Г.С.
Прва жртва корона вируса у Републици Српској

Жена старије животне доби, која је имала више хроничних болести, прва је жртва вируса корона у Републици Српској, изјавио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.


Шеранић је навео да је жена јуче примљена на клинику за инфективне болести, те да је урађен тест и била је позитивна на вирус корона.

"Жена је примљена са тешком клиничком сликом, с обзиром да је већ била развијена упала плућа", рекао је Шеранић на ванредној конференцији за новинаре.

Он је додао да је жена била у контаксту са лицем које је имало вирус корона.

Шеранић је изјавио саучешће породици.

Министар је нагласио да и даље важи препорука за сва старија лица да избјегавају груписање, те да имају физичку дистанцу без обзира ко им долазио у посјету или доносио намирнице, као и да треба да буду обазриви.

Према његовим ријечима, на Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске налази се 28 пацијената, који се лијече од вируса корона, од чега је 25 са средње тешком клиничком сликом, а троје на респиратору.

"Осим њих, на УКЦ-у је смјештено је и 15 лица са блажом клиничком сликом, а до 13 лица чека у изолацији да се ураде налази. То су особе које имају симптоме и позитивну епидемиолошку слику", рекао је Шеранић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана