Прва посебна сједница НСРС у четвртак

Срна
Foto: Велибор Трипић/Архива

БАЊАЛУКА- Прва посебна сједнице Народне скупштине Републике Српске требало би да буде одржана у четвртак, 1. децембра, одлучено је данас на телефонској сједници Колегијума парламента Српске.

Колегијум је претходно ову сједницу био заказао за сриједу, 30. новембар, али будући да Централна изборна комисија  још није доставила Народној скупштини овјерене кандидатске листе за Вијеће народа Српске како би сједница могла бити одржана у сриједу, Колегијум је данас помјерио датум њеног одржавања, надајући се да ће ЦИК на вријеме завршити своје обавезе и да није постојала намјера ЦИК-а да опструише рад Народне скупштине.

На предложеном дневном реду прве посебне сједнице је усвајање извјештаја Комисије за избор и именовање о мандатима народних посланика, избор делегата из реда српског народа у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, избор делегата у Вијеће народа Републике Српске и избор потпредсједникā Народне скупштине Републике Српске.

Пред посланицима би требало да буде и избор Административне комисије Народне скупштине Републике Српске, саопштено је из парламента Српске.

Почетак сједнице заказан је у 12.00 часова.

Генерални секретар парламента Српске Боран Босанчић рекао је раније Срни да је Централна изборна комисија БиХ доставила Народној скупштини овјерене кандидатске листе за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, а није доставио овјерене кандидатске листе за Вијеће народа Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана