Проваљено у три повратничке куће у Завидовићима

Срна
Проваљено у три повратничке куће у Завидовићима

ЗАВИДОВИЋИ- Проваљено је у три повратничке куће у насељу Стог у федералној општини Завидовићи и украдена је бијела техника, алат и други предмети, а на објектима причињена значајна материјална штета.

Један од оштећених Мирко Блашковић рекао је Срни да је поред његове и куће покојног оца проваљено и у кућу породице Лукић.

Блашковић је истакао да је штета огромна јер су, између осталог, украдени фрижидери, бијела техника, ситни и крупни алат, а у унутрашњости куће и помоћних објеката причињена знатна оштећења.

Он је навео да су провалници користили сјекире и друге подесне предмете с обзиром да је кућу заштитио блиндираним вратима, као и прозоре у приземљу, али да је све то очито неуспјешно.

Провале је, како је навео, извршило више лица, највјероватније, синоћ, а полиција је данас обавила увиђај.

Како је додао, провалници су били прилично "сигурни у себе" с обзиром на то да се куће налазе непосредно поред пута.

Блашковић је рекао да је ово "кап која је прелила чашу" и да све мање вјерује у безбједност личне имовине, упркос неубједљивим обећањима и увјеравањима полиције да предузимају све да се спријече овакве ситуације.

Предсједник Завичајног удружења Завидовићани са сједиштем у Добоју Зоран Благојевић осудио је ово што се догодило у Стогу и изразио жаљење због константних напада на српску повратничку имовину.

Према његовим ријечима, ово удружење је у претходном периоду организовало низ састанака са представницима локалне власти у Завидовићима и полицијским структурама како би се заштитила повратничка имовина и повећала присутност полиције, али је очито да нема резултата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана