Протић: Због неформирања Савјета министара БиХ највише испаштају грађани

Агенције
Протић: Због неформирања Савјета министара БиХ највише испаштају грађани

Бањалука - Предсједник Извршног одбора Социјалистичке партије Слободан Протић поручио је да највећу штету од неформирања власти на нивоу БиХ трпе грађани, који су на Општим изборима 2018. године већ изабрали власт.

За разлику од Републике Српске у којој је воља бирача испоштована у рекордном року, на нивоу БиХ још увијек није формиран Савјет министара, као што није формирана власт у Федерацији БиХ и то свакако представља препреку за било какво рјешавање нагомиланих проблема.

- Избори су одржани да би побједници формирали власт. То се десило у Републици Српској, али на нивоу БиХ још увијек имамо Савјет министара у техничком мандату, што представља непоштовање политичке воље и изборних резултата. Тренутно имамо недемократску и нелегалну власт на нивоу БиХ, а у исто вријеме и низ проблема у функционисању те исте БиХ.

У оваквој ситуацији, највише испаштају грађани али поставља се и питање коме оваква БиХ може да буде партнер и шта можемо да очекујемо убудуће. Рјешење је свакако у дијалогу и компромису, али треба рећи да и грађани с правом постављају питање коме је уопште стало до рјешења и ко се бори да се ствари помакну са мртве тачке – истакао је Протић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана