Протести настављени широм САД, полиција у Бафалу претукла демонстранта

Танјуг
Протести настављени широм САД, полиција у Бафалу претукла демонстранта

ЊУЈОРК - Протести због бруталног убиства Афроамериканца Џорџа Флојда у Минеаполису трају већ десети дан, а полиција је синоћ у граду Бафало у савезној држави Њујорк поново прекомјерно употријебила силу.

Два полицајца ударила су палицом једног демонстранта у главу, оборила га на земљу и прошла преко њега.

Ројтерс преноси да се на видео снимцима локалне радио станице чује звук ломљења сличан пуцању костију, а потом се и види да оборени демонстрант крвари из главе.

Види се како кордон наставља да се креће, а полицајац који је ударио демонстранта пријетећи се нагиње над њим све док га колега не одвуче за руку и поведе даље.

Чује се како неко позива хитну помоћ, а локални радио је у свом извјештају потврдио да је хитна помоћ у међувремену стигла, помогла да се повијређени човјек унесе у возило и касније објавила да је он збринут и да се налази у стабилном стању.

Двојица полицајаца су суспендовани без накнаде.

У Њујорку су грађани такође протествовали узвикујући "Ниси сам", а брат убијеног Џорџа Флојда, видно потресен, захвалио им се на подршци.

Ноћ на улицама Лос Анђелеса затекла је велики број демонстраната, полицијски час није проглашен, а грађани су били мирни и ненасилни током цијелог дана, извјестио је Си-Ен-ЕН.

Током протеста улицама Лос Анђелеса демонстранти су узвикивали пароле и пјевали уз ритам бубњева, успоравајући саобраћај у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана