Промовисана књига "Наоружавање истином" Милана Љепојевића

Г.С.
Промовисана књига "Наоружавање истином" Милана Љепојевића

БАЊАЛУКА - Књига аутора Милана Љепојевића "Наоружавање истином" промовисана је данас у Академији наука и умјетности РС (АНУ РС) у Бањалуци.

"У овој књизи сам се бавио страдањем Срба у НДХ, као и фалсификатима Дејтонског мировног споразума. Себи сам поставио питање анализе - да је свјетска цивилизација сазнала за геноцид над Србима у НДХ од 1941. до 1945. године - да ли би Срби доживјели сва ова прогањања, медијска, политичка, па и оружана од деведесетих година до данас", навео је Љепојевић и подсјетио да су Срби у два свјетска рата били савезници Велике Британије, Француске и САД, а да су Бошњаци и Хрвати били у Првом свјетском рату на страни Аустроугарске, те нацистичке Њемачке у Другом свјетском рату.

Према његовим ријечима, сада се намеће питање откуд то да се српски народ, као савезник који је дао у та два рата велике људске жртве, сада ставља на стуб срама и чак оптужује на начин као ниједан народ до сада, а што је покушала да учини Велика Британија својом предложеном резолуцијом о Сребреници.

"Бавим се и појмом међународна заједница, за који одговорно тврдим да је измишљен и спиновани назив који уопште не постоји. Постоје УН, Повеља о њеном оснивању, декларације и органи УН, а не некаква међународна заједница", рекао је Љепојевић.

Промоцији новог остварења овог аутора којем је ово десета књига присуствовале су бројне јавне личности из културног и политичког живота Републике Српске.

Српски члан предсједништва Босне и Херцеговине, Милорад Додик је поводом промоције истакао да је битна афирмација ове књиге, како у Републици Српској, тако и у земљама региона и Европе.

"Ова књига је сабрано искуство које је потребно прије свега свако да прочита и дубље да размишља о чињеницама везаним за теме о којима аутор говори. Прије свега око једног концепта који је ишао за тим да од стране западних центара моћи се сатанизује српски народ и да је то тако кроз историју без обзира на сва страдања у прошлом вијеку. Српски народ је народ којем се не дозвољава политичка и територијална интеграција којом је предвиђено неким концептима још из времена пада Отоманске империје", нагласио је Додик. На бањалучкој промоцији ове књиге која је објављена у издању "Независних новина" говорили су и рецензенти Милорад Којић и Саша Мићин.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана