Промоција домаћих производа и услуга и проширење Грчко-Српске пословне сарадње

Срна
Foto: срна

"Уз подршку Представништва на водећем сајму хране и пића у Југоисточној Европи Фуд експо - грис дигитал Food Expo - Greece Digital, који је одржан од 14. до 18. јуна, представиле су се две фирме из Српске, односно Бањалучка пивара и Херцеговачка кућа", рекла је Јовановићева.

Она је навела да су компаније уз више од 600 излагача из цијелог света, имале прилику да остваре контакт са више од 30.000 професионалаца, заступника маркета, трговаца на велико, те увозника из Грчке, Русије, Немачке, земаља Балкана.

На овај начин, додала је, Представништво улаже у промоцију производа и услуга из Републике Српске на међународном тржишту, али и y проширење грчко-српске пословне сарадње.

"У циљу очувања наше историје и културе, Представништво је уз великодушну донацију Драшка Вишића из Бањалуке, по први пут у грчком музеју, тачније Војном музеју Солуна, обезбедило постављање униформе српског војника из Првог светског рата, где је осим униформе изложена и српска застава као и чутурица из овог рата", рекла је Јовановићева.

Тако је на симболичан начин, напоменула је она, управо на мјесту гдје је борба за отаџбину и слободу српског народа почела, одата је и почаст нашим војницима и дат је допринос очувању наше историје.

"Једна од најдражих активности ове године била је подршка младим спортистима из Републике Српске, тачније Рукометном клубу Бијељина, који су уз подршку Представништва учествовали на турниру у Солуну на којем су освојили бронзану медаљу", рекла је Јовановићева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана