Пројекат додјеле туристичких ваучера: Расписан јавни позив за угоститеље и туристичке агенције

ГС
Пројекат додјеле туристичких ваучера: Расписан јавни позив за угоститеље и туристичке агенције

БАЊАЛУКА - Министарство трговине и туризма објавило је данас јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама за доставу пријаве ради учешћа у реализацији шеме додјеле туристичких ваучера у угоститељским објектима на територији Републике Српске.

Јавни позив је објављен у дневном листу "Глас Српске" и на интернет страници Министарства.

Право учешћа на Јавном позиву има угоститељ који пружа услуге у угоститељским објектима за смјештај, у складу са прописима којим се уређује област угоститељства, који је уредно измирио пореске обавезе закључно са 29.фебруаром 2020. године и има најмање четири запослена радника, те туристичка агенција која је носилац лиценце Министарства и која је уредно измирила пореске обавезе, саопштено је из Министарства.

Угоститељи и туристичке агенције које испуне услове за учешће у пројекту додјеле туристичких ваучера биће уписани у евиденцију која ће бити доступна на интернет страници Министарства.

Све додатне информације у вези са Јавним позивом, као и обрасци пријаве, доступни су на интернет страници Министарства (www.vladars.net).

Рок за подношење пријаве почиње данас и траје до 1. новембра ове године.

Јавни позив је расписан на основу Уредбе о условима и начину коришћења туристичких ваучера у угоститељским објектима, којом је предвиђено субвенционисање коришћења услуге смјештаја у угоститељским објектима на територији Републике Српске, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се подсјећа да је Влада Републике Српске донијела Уредбу с циљем подстицања развоја домаћег туризма и подршке привредним субјектима у области туризма и угоститељства који су претрпјели знатне штете усљед пандемије вируса корона у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана