Продужено радно вријеме трговинама у Сарајеву

Срна
Продужено радно вријеме трговинама у Сарајеву

САРАЈЕВО - Штаб цивилне заштите Кантона Сарајево наредио је Кантоналној управи цивилне заштите да из својих резерви издвоји све расположиве количине заштитних маски, рукавица, заштитних одјела, врећа и дезинфекционих средстава и стави их на располагање Штабу, који ће их расподијелити према приоритетима.

У складу са новом одлуком Федералног штаба цивилне заштите да полицијски час траје од 20.00 до 5.00 часова, Кантонални штаб продавницама којима је дозвољен рад и апотекама на подручју Кантона продужио је радно вријеме до 18.30 часова, изузев дежурних апотека.

Наредбом су обухваћене прехрамбене трговине, продавнице хигијенских производа, рибарнице, месаре, апотеке, специјализоване продавнице медицинских, те ветеринарских производа и опреме, пољопривредне апотеке, бензинске пумпе, киосци, пекаре, хемијске чистионице, специјализоване продавнице за продају ортопедских и других помагала, специјализоване продавнице дјечије опреме.

Обухваћене су и продавнице хране за животиње, продавнице грађевинског, водоводног и електро-материјала, логистички и дистрибутивни центри хране, пића и хигијенских производа, веледрогерије, књижаре, трговине ауто-дијелова, ауто-сервиси и ауто-праонице.

До даљег је продужена наредба о привременом обустављању рада свих продавница у трговачким центрима, осим продавница прехрамбених артикала и апотека.

Штаб је, на основу закључка Владе Кантона Сарајево, донио наредбу којом се забрањују сва окупљања са више од 20 лица, јавна и приватна, док се на скуповима до 20 лица обавезно мора поштовати социјална дистанца и све прописане епидемиолошко-заштитне мјере.

На основу закључка кантоналне Владе, донесена је наредба да Општа болница "Прим. др Абдулах Накаш" изврши процјену својих материјалних, техничких и људских капацитета с циљем сузбијања ширења вируса корона и да, уколико јој је то неопходно, ангажује додатне ресурсе закључивањем уговора о пословној сарадњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана