Пријевремени избори у Зворнику и Братунцу: Биралишта отворена на вријеме

Срна
Пријевремени избори у Зворнику и Братунцу: Биралишта отворена на вријеме

ЗВОРНИК, БРАТУНАЦ - - На зворничком подручју јутрос су у седам часова отворена сва 74 бирачка мјеста на којима ће гласачи моћи да бирају кандидата СНСД-а за гадоначелника града Зворника Бојана Ивановића.

Предсједник Градске изборне комисије (ГИК) Зворник Мустафа Арифовић рекао је Срни да гласање протиче без већих проблема.

Он је додао да је за пријевремене изборе за градоначелника Зворника регистровано 53.830 бирача, од којих је 1.060 за гласање поштом.

Једини кандидат за ову функцију је Бојан Ивановић из СНСД-а и коалиционих партнера, који је актуелни замјеник градоначелника Зворника, јер други политички субјекти нису предложили свог кандидата.

-Сва 34 бирачка мјеста на ванредним изборима за начелника општине Братунац јутрос су отворена на вријеме, у седам часо - изјавила је Срни предсједник Општинске изборне комисије (ОИК) у овом мјесту Ивана Милановић.

Милановићева је истакла да није било никаквих проблема ни кашњења приликом отварања биралишта.
Ванредни избори за начелника општине Братунац одржавају се јер је 7. августа прошле године на референдуму опозван бивши начелник Срђан Ранкић.

Ранкић учествује и на данашњим изборима као независни кандидат, а за функцију начелника кандидовао се и Лазар Продановић из СНСД-а.

Милановићева је навела да је на бирачком списку укупно 18.787 бирача од којих 16.972 могу да гласају на једном од 32 редовна бирачка мјеста.

Одређена су и два бирачка мјеста за гласање у одсуству и лично, за оне бираче који су се опредијелили за ту опцију, али ће им гласање бити омогућено на једном од два бирачка мјеста одређена за ту намјену у Братунцу.

Формирана су и два мобилна тима за омогућавање болесним и непокретним грађанима да остваре своје бирачко право.

Према информацији из Полицијске управе Зворник, у Полицијској станици Братунац данас до 13 часова радиће референти за издавање личних докумената и бирачи ће моћи да добију неки од идентификационих докумената неопходних за излазак на изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана