Приједорчанин ухапшен због убиства у Хрватској

Н.Т.
Приједорчанин ухапшен због убиства у Хрватској

БАЊАЛУКА - Бранко Брајковић родом из Бугојна, а настањен у Приједору, ухапшен је у том граду на основу потјернице Интерпола Загреб која га терети за убиство и наношење тешких тјелесних повреда, потврђено је „Гласу Српске“.

Из Полицијске управе Приједор, наводећи иницијале, саопштили су да је он предат у надлежност Суда БиХ на даље поступање.

- Осумњичени Б. Б. ухапшен је на основу међународне црвене потјернице Интерпола Загреб-рекли су у полицији.

Незванично сазнајемо да је Брајковић осумњичен за убиство Јосипа Хорвата (61), којег су 1. новембра 2019. године у Селнику код Лудбрега у Хрватској брутално претукли лажни полицајци приликом пљачке његове куће. Несрећни човек је подлегао повредама 29. јануара ове године. 

Према писању хрватских медија, овај имућни пољопривредник је лани у своју кућу пустио четири човјека, обучена у полицијске униформе. Одмах се испоставило да се ради о пљачкашима, јер су га по уласку напали и почели са батинањем. Брутално су га тукли све док им није открио где се налази новац у износу од око 600.000 куна, које претходно подигао у банци због одређених инвестиција. Након што су украли новац пљачкаши су жртву оставили да лежи у локви крви и сати су прошли док није успео да се подигне и позове помоћ. Пребачен је у болницу, али је послије три месеца лечења подлегао повредама.

Брајковић је познат по кривичним дјелима, а 2014. године хапшен је у Загребу заједно са Борисом Пајићем због сумње да су полупали и запалили скупоцјени аутомобил "BМW 5" у том граду.

Брајковић је 2008. године моторном пилом насрнуо на малољетницу јер му није узвратила љубав. Дјевојка је том приликом задобила лакше посјекотине. Осим тога, у досијеу има још двадесетак кривичних дјела, већином крађа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана