Приједор: Од 20 пројеката само млади фудбалери нису оправдали добијени новац

ГС
Приједор: Од 20 пројеката само млади фудбалери нису оправдали добијени новац

ПРИЈЕДОР - Из буџета града Приједора лани је путем јавног конкурса са 38.170 КМ суфинансирано 20 пројеката омладинског сектора, наводи се у информацији о избору и реализацији пројеката омладинског сектора града Приједора у 2019. години.

Од 20 корисника буџетске подршке наративни и финансијски извјештај није доставио само Омладински фудбалски клуб "Рудар" Приједор.

Њихов пројекат "Свлачионица за пионире и претпионире" градски буџет суфинансирао је са 1.000 КМ, а активности су се односиле на затварање простора испод западних трибина стадиона и унутрашње уређење.

Усљед формалних недостатака, односно непотпуне документације два апликанта нису уврштена у процес разматрања и бодовања. У питању су неформалне групе Пољопривредно-прехрамбене школе и "Снага воље".

Комисија за праћење спровођења пројеката обишла је омладинске организације, извршила мониторинг и обавила увид у просторије за рад и опремљеност организација, а са мјесним заједницама које су обновиле некадашње домове културе разговарало се о могућностима да се неке од просторија додијеле на кориштење младима.

"Сљедећа фаза односила би се на елементарно опремање. На тај начин младима би било омогућено да се активно укључе у живот своје мјесне заједнице. У том правцу је израђено кратко писмо о потреби, могућностима и начину укључивања младих у омладински живот града", наводи се у информацији Одјељења за друштвене дјелатности града Приједора.

У информацији се подсјећа да је октобра 2018. године успостављена Канцеларија за младе гдје су свим младима града на услузи представник Градске управе и представник Омладинског савјета, а с циљем да се олакша приступ младима који желе да се активно укључе у друштвени живот.

"Простор је активан у организовању радионица, семинара, округлих столова и курсева. Сви млади који су били заинтересовани за било какав вид креативног рада, едукације или дружења, имали су цјелодневни приступ овој канцеларији", додаје се у информацији.

Право на суфинансирање пројеката за младе из буџета града у прошлој години остварило је 11 омладинских организација - "Ум", Савез студената Рударског факултета, "Сана" Брезичани, "Младост" Бистрица, "Кварт", "Љубија", "Глајд", "Пулс", "Афродита", Омладински савјет и "Пуум".

Међу оним који су остварили ово право је осам неформалних група - "Млади Центар", "Ја грађанин", "Машинци", "Ученици Гимназије", "Урбан саунд", "Млади за младе", "Психолуминис" и "Наша ствар", те један спортски колектив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана