Пријављена куповина гласова у Тузли, грађанима нудили новац и пакете

ГС
Пријављена куповина гласова у Тузли, грађанима нудили новац и пакете

ТУЗЛА - Кандидат за градоначелника Тузле Омер Бербић данас је указао на куповину гласова на одређеним бирачким мјестима у том граду.

Како тврди, грађанима се у замјену за глас нуде новац и пакети, пише Кликс. Таквим информацијама располажу и у Градској изборној комисији те полицији.

Бербић је кандидат Наше странке за градоначелника Тузле, а данас је приликом сусрета са медијима указао на изборне неправилности. Како тврди, озбиљне ситуације су забиљежене на бирачким мјестима у приградској мјесној заједници Кисељак те Мосник.

-Екипа Наше странке иде около и уочава неправилности, које су уочене на више бирачких мјеста. Дијеле се пакети, а на неким мјестима и новац. У Кисељаку смо успјели одстранити двојицу људи, али на осталим бирачким мјестима још увијек добијамо дојаве. Ми смо то пријавили уредно Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона, Градској изборној комисији, а позваћемо Агенцију за истраге и заштиру (СИПА) , Обавјештајно-безбједносну агенцију (ОБА) и остале надлежне органе, како би реаговали на те ситуације - наводи Бербић.

О овоме су говорили и у Градској изборној комисији у Тузли.

-Од независног кандиста смо добили информацију да су на двије поменуте локације одређени људи дијелили пакете. Лично сам одмах обавијестила Полицијску управу и сада чекамо шта ће се даље дешавати - навела је предсједница Градске изборне комисије Тузла. Асја Кравић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана