Пријаве за гласање путем мобилних телефона тимова до 31. августа

СРНА
Пријаве за гласање путем мобилних телефона тимова до 31. августа

БАЊАЛУКА - Градска изборна комисија /ГИК/ Бањалука позива бираче који неће моћи гласати на Општим изборима на свом редовном бирачком мјесту, да се до 31. августа пријаве за гласање путем мобилних тимова.

Предсједник ГИК-а Дубравко Малинић позвао је бираче који због старости, болести или инвалидитета неће моћи отићи на своје редовно бирачко мјесто, да се пријаве Центру за бирачки списак, Комисији или припадајућој мјесној заједници, саопштено је из ГИК-а.

"По запримљеним пријавама, Градска изборна комисија ће организовати тимове за обилазак ове категорије бирача, те на основу изражене воље бирача, што се утврђује писаном изјавом бирача, провести све радње како би сачинили Извод из Коначног бирачког списка за бираче са посебним потребама, као и формирање потребног броја мобилних тимова, који ће на дан избора омогућити гласање овим бирачима у њиховим домовима", рекао је Малинић.

Он је навео да је ово само једна од активности које спроводи Градска изборна комисија Бањалука у оквиру припрема организације и спровођења Општих избора 2022, који ће бити одржани 2. октобра.

"Обавјештавамо и бираче из категорије редовних бирача, да се коначни бирачки списак закључује 18. августа, те уколико имају потребу ажурирања података у вези са промјеном адресе, да то могу учинити до наведеног рока, код органа надлежног за пријаву и одјаву пребивалишта/боравишта", закључио је Малинић.

Детаљније информације, грађани могу добити у ГИК-у путем телефона: 051/244-531, 051/244-532 или електронским путем на мејл: [email protected]

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана