Препорука црквама да вјерски обреди буду без вјерника

Срна
Препорука црквама да вјерски обреди буду без вјерника

БЕОГРАД - Влада Србије донијела је најновије одлуке у вези са спречавањем ширења вируса корона, међу којима је препорука црквама да обреде одржавају без вјерника.

На сједници је донијета и одлука да су испоруке заштитних маски, које Републички фонд за здравствено осигурање испоручује велетрговцима, ослобођене од ПДВ-а.

Раније издате радне дозволе страним држављанима, чији је рок истекао, сматраће се важећим све вријеме трајања ванредног стања.

Ради смањења ризика од заразе изазване вирусом корона, Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање препоручено је да се исплата пензија и других права из пензијског и инвалидског осигурања врши одједном, у цјелокупном месечном износу.

Свим пензионерима и корисницима привремене накнаде који су остварили своја права, закључно са 25. мартом, биће исплаћена једнократна новчана помоћ у износу од 4.000 динара (34 евра).

Исплата ће се вршити у складу са динамиком исплате пензија за март.

Влада Србије истиче да наставља да прати ситуацију у вези са вирусом корона и редовно ће обавјештавати грађане о развоју ситуације.

“Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка јер је то једини начин да сви заједно победимо ову заразу”, наводи се у саопштењу Владе

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана