Преминуло двоје Бањалучана заражених вирусом корона, обољело још девет људи у Српској

ГС
Преминуло двоје Бањалучана заражених вирусом корона, обољело још девет људи у Српској

БАЊАЛУКА –Институту за јавно здравство Републике Српске у посљедња 24 часа пријављене су смрти двије особе код којих је потврђено присуство вируса корона.

Институт је саопштио да је ријеч о мушкарцу и жени, средње и старије животне доби из Бањалуке, са хроничним удруженим обољењима.

- Вирус корона у истом периоду потврђен је код девет људи у Републици Српској, од којих је троје из Бањалуке, двоје из Теслића и по једно из Мркоњић Града, Дервенте, Модриче и Добоја. Три особе су млађе, пет средње и једна старије животне доби– наведено је у саопштењу.

Ријеч је о шест мушкараца и три жене.

У посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске и Служби за микробиологију Болнице "Свети Врачеви" у Бијељинии, обављено је тестирање 479 лабораторијских узорака.

До сада је у Српској тестирано укупно 25.737особа, а потврђена су 1.383 случаја вируса корона. Преминулo је 110 особа код којих је потврђено присуство вируса корона, а опоравило се 833 људи.

Укупан број хоспитализованих је 114 - у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 41, а у општим болницама 73.

На Одјељењу Ковид-19 19 УКЦ-а хоспитализовано је 18 пацијената са тежом клиничком сликом, док је у изолацији пет пацијента.

Укупан број лица код којих је тест позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 132.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2.590 особа, а надзор је завршен код 32.464 особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана