Преминуле три особе заражене вирусом корона, обољело још седам

ГС
Преминуле три особе заражене вирусом корона, обољело још седам

БАЊАЛУКА – Институту за јавно здравство Републике Српске у посљедња 24 часа пријављене су смрти три особе код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о три мушкарца, старије животне доби из Бањалуке, Козарске Дубице и Кнежева који су имали више хроничних удружених обољења.

Нови вирус корона у овом периоду потврђен је код седам особа у Републици Српској, након што је у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Служби за микробиологију Болнице Свети Лука у Бијељини обављено тестирање 213 лабораторијских узорака.

Према мјесту пребивалишта, четири особе су из Бањалуке, двије из Котор Вароша и једна из Новог Града. Ради се о четири мушке и три женске особе, од којих су једна млађе, двије средње и четири особе старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.371 случај вируса корона, а преминулo је 107 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравила укупно 791 особа, а  тестирана је 24.841.

Укупан број хоспитализованих особа са потврђеним присуством или сумњом на присуство вируса корона у Републици Српској је 140, и то у Универзитетском клиничком центру (УКЦ)  Републике Српске 53, а у општим болницама 87пацијената.

На Одјељењу Ковид- 19 УКЦ-а хоспитализовано је 24 пацијената са тежом клиничком сликом, док је у изолацији пет пацијента.

Укупан број особа код којих је тест позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију у Републици Српској је 142.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 2.769 особа, а надзор је завршен код 32.179 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана