Преминула жена из Живиница која је била заражена вирусом корона

ГС
Преминула жена из Живиница која је била заражена вирусом корона

ТУЗЛА – Старија жена из Живиница, код које је био потврђен вирус корона данас је преминула у изолаторијуму Клинике за заразне болести Универзитетског клиничког центра (УКЦ) у Тузли.

Ова информација потврђена је из Кризног штаба Министарства здравља Тузланског кантона, гдје су додали да је пацијенткиња преминула у пријеподневним часовима, јавио је портал Кликс.

- У УКЦ Тузла била је примљена због компликације основног обољења, а накнадним тестирањем по протоколу је утврђено да је позитивна на Ковид-19" - навели су из Кризног штаба.

Нјен позитиван налаз на вирус корона потврђен је 15. маја ове године, а све вријеме у изолаторију Клинике за заразне болести у Тузли била је са тешком клиничком сликом.

Недуго након њене хоспитализације, тестирању су подвргнута и њена два сина код којих је такођер утврђено присуство вируса.

Они се налазе у кућној изолацији, као и још пет особа који припадају кластеру у Живиницама у којем до данас није утврђен нулти пацијент.

Иначе, од почетка епидемије крајем марта до данас у Тузланском кантону су преминуле три женске особе код којих је била потврђена зараза вирусом корона.

У БиХ је од почетка епидемије преминуло 149 људи код којих је потврђен вирус корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана