Преминула жена из Брчког, девета жртва вируса корона у БиХ

ГС
Преминула жена из Брчког, девета жртва вируса корона у БиХ

ТУЗЛА- У Клиници за заразне болести Универзитетског клиничког центра у Тузли данас је преминула жена којој је била потврђена зараза вирусом корона, сазнаје портал Кликс. Ријеч је о пацијенткињи која је била на болничком лијечењу у Медицинском иституту Bayer, познатом као Центар за срце.

Смрт пацијенткиње потврдили су из Кризног штаба Тузланског кантона, из којег је наведено да је јутрос код пацијенткиње наступила изненадна срчана смрт, а која је уско повезана с њеном примарном дијагнозом.

Портал Кликс пише да је 73-годишња жена у Центру за срце у Тузли била подвргнута оперативном захвату 19. марта ове године, а у суботу јој је потврђена зараза вирусом корона.

Ријеч је о пацијенткиљи која је с подручја Брчко дистрикта, али је по епидемиолошким параметрима била означена као особа која је заражена у Тузли.

Како су казали у Кризном штабу, она је у Медицинском институту Bayer као хитан случај хоспитализована прије двије седмице.

- Њено стање је захтијевало хитну медицинску интервенцију. Због присутних коморбидитета опоравак пацијенткиње се продужио те је јутрос наступила изненадна срчана смрт која је уско повезана с њеном примарном дијагнозом. Код пацијенткиње је доказано присуство вируса корона - прецизирали су у Кризном штабу.

Она је јуче из Центра за срце превезена у изолаториј Клинике за заразне болести Универзитетског клиничког центра у Тузли гдје је јутрос преминула.

У БиХ досад је преминуло девет особа код којих је била потврђена зараза вирусом корона, а ово је трећи смртни случај који је потврђен данас. У ФБиХ преминуло је осам људи, а у Српској једна особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана