Премијер Српске са шефом Мисије ММФ-а у БиХ: Приоритет здравствени сектор и ефикасна јавна предузећа

Срна
Премијер Српске са шефом Мисије ММФ-а у БиХ: Приоритет здравствени сектор и ефикасна јавна предузећа

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је током данашњег разговора са шефом Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) у БиХ Мартином Петријем да су приоритети у раду Владе унапређење рада здравственог сектора и ефикасности рада јавних предузећа.

- Влада Републике Српске опредијељена је за досљедно спровођење реформских процеса, с циљем унапређења привредног и економског амбијента, очувања фискалне стабилности и побољшања стандарда живота грађана Републике Српске - саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

На састанку, на којем је разговарано о актуелним економским темама у Српској, заједнички је оцијењена успјешном досадашња сарадња и увјерење у реализацију заједничких активности у наредном периоду.

Посебан осврт био је на спровођење мјера и активности предвиђених Програмом економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. године, те заједничким социоекономским реформама за период 2019-2022. године.

Саговорници су изразили задовољство успостављањем новог сазива Савјета министара, чиме је омогућен наставак реализације реформских процеса, као и важних инфраструктурних пројеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана