Премијер Српске разговарао са челницима локалних заједница: Нема застоја у снабдијeвању животним намирницама

ГС
Премијер Српске разговарао са челницима локалних заједница: Нема застоја у снабдијeвању животним намирницама

БАНАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је у телефонском разговору са челницима градова и општина у Српске констатовао да је ситуација у локалним заједницама задовољавајућа и да нема застоја у снабдијавању животним и другим намирницама.

Из Владе Српске је саопштено да је Вишковић разговарао са градоначелницима Источног Сарајева и Градишке, те начелницима општина Модрича, Милићи, Дервента, Рибник, Челинац, Калиновик, Пале, Соколац, Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Како се наводи у саопштењу, током разговора размотрена је тренутна епидемиолошка ситуација, поштивање мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и градских и општинских штабова, као и снабдјевеност животним намирницама у овим локалним заједницама.

Током разговора је, како се наводи у саопштењу, апеловано на грађане да се досљедно придржавају свих прописаних мјера заштите од вируса корона, као и на грађане којима је прописана кућна изолација, да се стриктно придржавају ових мјера.

Премијер Вишковић упознао је градоначелнике и начелнике с тим да је Републички штаб за ванредне ситуације продужио важење својих закључака до 13. априла 2020. године, те да је кориговао поједине закључке, који се, између осталог, односе на рад појединих трговинксих објеката и кретање лица са навршених 65 година и старијих.

Предсједник Владе свакодневно је контакту са представницима власти у локалним заједницама у Републици Српској, у којима има грађана позитивних на вирус корона, с циљем пружања помоћи и што бржег превазилажења тренутне ситуације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана