Премијер РС: Обезбиједићемо довољне количине брзих тестова на вирус корона

Срна
Премијер РС: Обезбиједићемо довољне количине брзих тестова на вирус корона

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да ће Влада у наредном периоду обезбиједити довољне количине брзих тестова на вирус корона за здравствени сектор у Српској.

Одговарајући на посланичка питања у Народној скупштини Републике Српске, Вишковић је рекао да су се брзи тестови показали као право рјешење, поготово за јесен и најаве могућности још веће пандемије корона вируса.

- Брзи тестови су право рјешење за очување здравственог система у Републици Српској - истакао је Вишковић.

Он је додао да се показало да је набавка брзих тестова за корона вирус у мају ове године била права одлука, јер послије тога вирус корона није ушао у здравствени сектор Републике Српске.

Он је истакао и да ће све здравствене установе у Српској имати довољно средстава да измире своје обавезе и по питању плата и доприноса, али и када је ријеч о пружању здравствених услуга.

- Неће бити оштећен здравствени сектор - рекао је Вишковић одговарајући на посланичка питања у вези са радом здравствених установа у условима пандемије вируса корона.

Он је рекао да су надлежне институције учиниле све да школска година у Српској почне редовно и да се настава одвија у учионицама уз директни контакт наставника и ученика.

- У том погледу су предузете све потребне мјере и 22 дана од почетка школске године није било преноса вируса корона са ученика на ученика. Све прописане мјере у образовним установама се поштују - каже Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана