Представнички дом Парламента ФБиХ одбија позив за дефинисање граничне линије

Срна
Представнички дом Парламента ФБиХ одбија позив за дефинисање граничне линије

Сарајево - Представнички дом Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ окончао је засједање усвајањем закључка Колегијума овог дома којим се не прихвата позив Народне скупштине Републике Српске за дефинисање граничне линије између Српске и ФБиХ, преносе федерални медији.

Са овим закључком, који је иницирао Колегијум, није се сагласио Клуб коалиције предвођене ХДЗ-ом БиХ.

Посланици су одбили закључак коалиције окупљене око ХДЗ-а међу којима је и позив Представничког дома представницима међународне заједнице да помогну у процесу очувања мира и уставног поретка БиХ, као и прихватање свих рјешења која су плод дијалога у оквиру Устава БиХ и европских стандарда.

У оквиру усвојених закључака Колегијума, Представнички дом је позвао Парламентарну скупштину БиХ да донесе законе којима ће се прописати кориштење државног земљишта од нижих административних јединица и јединица локалне самоуправе.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 17. фебруара закључке о антидејтонском дјеловању Уставног суда БиХ према којима се, између осталог, Влада Српске задужује да настави раније започете преговоре са Владом ФБиХ с циљем дефинисања граничне линије између Републике и ФБиХ, а у складу са Дејтонским споразумом.

Премијер ФБиХ Фадил Новалић изјавио је јуче да ФБиХ није, нити ће икада учествовати у било каквим разговорима који се тичу ентитетске линије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана