Представнички дом о укидању акциза 5. октобра

Маријана Миљић
Представнички дом о укидању акциза 5. октобра

БАЊАЛУКА - Колегијум Представничког дома Парламента БиХ заказао је за 5. октобар редовну сједницу тог дома, са једном тачком дневног реда - измјене Закона о акцизама, којим је предвиђено јефтиније гориво и до 40 фенинга по литри, потврдио је "Гласу Српске" предсједавајући дома Небојша Радмановић.

Комисија за усаглашавање текста измјена Закона о акцизама у БиХ, који је у Представничком дому и Дому народа Парламента БиХ усвојен у различитом тексту, постигла је прије 15 дана сагласност за то законско рјешење на начин да акцизе на гориво буду укинуте на шест мјесеци уз могућност продужења на додатна три мјесеца.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламента БиХ Бакир Изетбеговић сазвао је за 4. октобар хитну сједницу овог дома на чијем дневном реду је извјештај о постизању идентичног текста Закона о допунама Закона о ПДВ и Закона о измјенама Закона о акцизама у БиХ.

Захтјев за заказивање хитне сједнице упутили су делегати Дома народа Денис Бећировић, Асим Сарајлић, Муниб Јусуфовић, Златко Милетић и Младен Босић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана