Представници ЕУ у БиХ: Најоштрије осуђујемо напад на активисте "БХ Поворке поноса"

ГС
Представници ЕУ у БиХ: Најоштрије осуђујемо напад на активисте "БХ Поворке поноса"

Представници ЕУ у БиХ осудили су синоћњи напад на активисте "БХ Поворке поноса" у Бањалуци.

- Најоштрије осуђујемо насиље у Бањалуци. Ријечи имају посљедице. Када су активисти цивилног друштва и новинари редовно на мети вербалних напада политичара из Републике Српске, то ствара климу у којој могу услиједити физички напади - објављено је синоћ на званичном Twitter профилу Европске уније у БиХ.

Представници ЕУ у БиХ су позвали власти Републике Српске да, како наводе, предузму неопходне кораке да у потпуности истраже синоћње насиље, као и да “предузму мјере за спрјечавање будућих инцидената”, преносе Независне.

- Наводи да полиција присутна на лицу мјеста и да није успјела да спријечи нападе забрињавају, ако су тачне -  наводе из Делегације ЕУ у БиХ.

Напад

Једној особи синоћ је указана љекарска помоћ у Служби хитне медицинске помоћи у Бањалуци због повреда које је задобила када је, како је пријављено полицији, више непознатих особа физички и вербално напало групу грађана која се самоиницијативно окупила испред просторија невладине организације у улици Крфска у том граду. Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да полицијски службеници те управе предузимају све мјере и радње с циљем расвјетљавања кривичног дјела насилничко понашање и откривања извршилаца.

У саопштењу се наводи да је надлежној полицијској станици око 18.45 часова пријављено нарушавање јавног реда и мира испред просторија невладине организације у улици Крфска на начин да је више непознатих особа физички и вербално напало групу грађана која се самоиницијативно окупила испред тих просторија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана