Предсједништво БиХ: Плате нису повећане, нити је донесена коначна одлука о томе

Srna
Предсједништво БиХ: Плате нису повећане, нити је донесена коначна одлука о томе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Чланови Предсједништва БиХ након више консултација донијели су закључак да би требало повећати плате запосленим у овој институцији, али никаква коначна одлука није донесена, с обзиром да приједлог буџета БиХ за 2020. годину још није донесен и питање је када ће и бити донесен и усвојен ако се узме у обзир тренутна ситуација, речено је Срни у кабинету српског члана Предсједништва БиХ.


- Српски члан Предсједништва БиХ је у току консултација више пута указивао да је свјестан да су плате запослених у Предсједништву мале, посебно оних са средњом стручном спремом, па су и у складу са тим предлагана одређена рјешења и сигурно да ће се још разговарати о овој теми - истакли су у кабинету српског члана Предсједништва БиХ и наглашавају да ово није коначна одлука и да плате нису повећане.

Из кабинета су подсјетили да је у БиХ на снази одлука о привременом финансирању и у складу са њом се исплаћују плате свим запосленима. Буџет још није усвојен, нити се зна када ће и хоће ли уопште бити усвојен.

Поједини медији објавили су информацију да је Предсједништво БиХ донијело закључак којим повећава плате запосленима Предсједништва БиХ, укључујући шефове кабинета и савјетнике.

Срна незванично сазнаје да плате запослених у Предсједништву БиХ са средњом стручном спремом износе око 800 КМ, а са високом стручном спремом око 1.200 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана