Предсједнику РС додијељени Орден витеза и плакета Теслине фондације

Агенције
Предсједнику РС додијељени Орден витеза и плакета Теслине фондације

Београд - Предсједнику Републике Српске Милораду Додику данас су на свечаној академији Скупштине општине Земун додијељени - Плакета Теслине научне фондације за повезивање САД, Српске и Србије за умјетност, науку и технологију, као и Орден витеза за допринос развоју науке Српске краљевске асоцијације академика, иноватора и научника, преносе агенције.

У Додиково име признања је примио директор Представништва Српске у Београду Млађен Цицовић.

Замјеник предсједника Скупштине општине Земун Олга Зорић општине која обиљежава “Теслин дан”, рекла је да је Додик добио Плакету зато што је показао изузетно добру вољу и разумијевање да у Српској буду успостављени клуб и научна фондација Николе Тесле, огранак фондације из Филаделфије.

Зорићева, која је и предсједник Организациног одбора манифестације „Теслин дан”, рекла је да градска општина Земун прославља 156 година од рођења Тесле, једног од највећих свјетских умова.

Она је на свечаности пренио поздраве предсједника Републике Српске и жеље да ова манифестација и пројекат успију.

- Преносим спремност предсједника, а и органа и институција Републике Српске да се укључе у овај ваш пројекат - рекао је Цицовић.

Звездана Скот из научне фондације „Никола Тесла” из Филаделфије рекла је да је ова фондација преузела дужност да о Теслином раду сазна што више људи и да се његово име никада не заборави.

- Част ми је да се овом приликом захвалим Додику за сарадњу и значајан допринос у остваривању рада Фондације, успешно повезивање Републике Српске, Србије и САД, и на промовисању уметности, науке, културе, као и на очувању имена великог српског научника Николе Тесле - истакла је Звездана Скот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана