Предсједник Српске уручио одликовања

Агенције
Предсједник Српске уручио одликовања

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је данас, поводом Видовдана и 20 година Републике Српске, Орденом Републике Српске на ленти бившег предсједника Владе Србије Војислава Коштуницу и шефа Представништва Српске у Израелу Ариа Ливнеа, преносе агенције.

Додик је Орденом Његоша првог реда одликовао Градски тамбурашки оркестар Бањалука, а орденом Његоша другог реда легендарног боксера Драгомира Батара.

Предсједник Српске је Крстом милосрђа одликовао предсједника хуманитарне организације Удружење параплегичара обољелих од дјечије парализе и осталих инвалидних лица из Бијељине Љиљану Рикић.

Додик је истакао да су данас одликовани појединци који су дали допринос развоју Републике Српске.

- Република Српска је 20 година од формирања стабилна, трајна и нема опасности за њену егзистенцију у будућности - рекао је Додик.

Он је нагласио да се треба радити на економском развоју Српске и да треба додатно обезбиједити да буде регионални фактор у политичким и економским односима.

Бивши предсједник Владе Србије Војислав Коштуница истакао је да је све важно што се десило српском народу и српским државама прожето светошћу Видовдана.

- Орден који сам добио круна је свега што сам до сада радио. Посвећујем га српском народу који мученички страда на Косову, као и српском народу у Републици Српској и Србији - рекао је Коштуница, који је захвалио предсједнику Српске за уручени орден.

Коштуница је оцијенио да је Република Српска изграђена на чврстим темељима, што је гарант за будућност.

- Напредак и судбина Српске били су ми једна од највећих брига док сам обављао високе државничке фунцкије. Напредак Србије и Српске је наш највећи национални интерес - нагласио је Коштуница.

Шеф Представништва Српске у Израелу Арие Ливне рекао је да није могао имати већу част од добијања ордена у Републици Српској.

Он је захвалио Додику и српском народу за Орден Републике Српске на ленти.

Предсједник хуманитарне организације Удружење параплегичара обољелих од дјечије парализе и осталих инвалидних лица из Бијељине Љиљана Рикић захвалила је за одликовање.

Уручењу одликовања присуствовали су министри у Влади Републике Српске, званице из јавног и културног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана