Предсједник СНСД-а: СНСД није учествовао у растурању ДНС-а, да јесте не би били коалициони партнери

Срна
Предсједник СНСД-а: СНСД није учествовао у растурању ДНС-а, да јесте не би били коалициони партнери

БАЊАЛУКА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да ова странка није учествовала у растурању ДНС-а, јер да јесте не би били коалициони партнери, али да не може дозволити да се раскалашна понашања идентификују као дио политике владајуће коалиције.

"То што је након избора из ДНС-а изашао одређен број људи, ствар је њихових политика. Људи из ДНС-а су тражили да према члановима који су раније припадали ДНС-у имамо оштру политику, да их не прихаватамо и да их одбацимо, што смо ми сматрали неприхватљивим", рекао је Додик.

Он је додао да СНСД ни сада не жели да одбаци било кога из ДНС-а ко сматра да треба да буде дио владајуће коалиције.

"Да ли ће ДНС да буде у Влади или неће, сачекаћемо изјашњење посланичког клуба. Имаће онолико министара колико буду дали посланика. Уколико не буде посланика, неће бити ни министара", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Да је било озбиљне политике у ДНС-у, тврди Додик, рашчистили би "групу из Источног Сарајева која је шутирала новац прикупљен на некој журци".

"Они су сматрали да су довољно јаки, да могу да раде шта хоће и нажалост по њих највише, ми ћемо предузети све мјере одговорности. Обавијештен сам од безбједносних агенција да имају много доказа и да су неки поступци у току", навео је Додик.

Он је додао да можда до овога не би ни дошло да није било оваквих информација.

"Дошле су информације да постоји бахатост, монопол, да преко саме једне фирме иду све набавке према путарским предузећима, да се не плаћа док се не да рекет. Добио сам информацију од човјека из Источног Сарајева, којем је требало да жПутевиж плате 700.000 КМ, да је морао да да 200.000 КМ да му се то плати. Али, то је ствар надлежних истражних органа", рекао је Додик.

Према Додиковим ријечима, то су неприхватљиве ствари и не жели да буде дио те политике.

"То неће ниједна партија из коалиције. Не можемо да дозволимо да се такве политике и таква раскалашна понашања идентификују као дио политике ове коалиције", категоричан је Додик.

Он сматра да СНСД има одговорност према укупном стању, те да је било само питање времена кад ће се овако нешто десити.

"Ми ћемо сачекати коректне људе из ДНС, који нису имали ништа од таквог раскалашеног понашања и који су се бавили политиком из јавног интереса. Што се тиче ових који су шутирали новац, то је за мене било неприхватљиво, али нажалост тада руководство ДНС-а није хтјело да преузме мјере одговорности, а једина мјера одговорности је била да си и тада смијени директор који је био ту", навео је Додик.

Додик је појаснио да је предсједнику ДНС-а и генералном секретару странке рекао да је такво понашање неприхватљиво и да се политика у оквиру путне инфраструктуре мора промијенити тако што директор "Путева" може или да напусти то мјесто или да буде смијењен.

"Он је тада рекао да то ионако не може да ради, јер је болестан. Ми смо то прихватили. И онда он криви СНСД-да је нешто урадио", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана