Предсједник сарајевског кризног штаба Аида Пилав позитивна на вирус корона

Срна
Предсједник сарајевског кризног штаба Аида Пилав позитивна на вирус корона

САРАЈЕВО - Предсједник Кризног штаба Кантона Сарајево Аида Пилав позитивна је на вирус корона, саопштено је данас из овог штаба.

Она је службеним мејлом информисала премијера Кантона Сарајево Марија Ненадића и чланове кантоналног Кризног штаба да ће бити одсутна с посла у наредном периоду јер је пи-си-ар тест од 17. октобра показао да је позитивна на ковид 19.

Пилав је појаснила да је ријеч о породичном контакту с обзиром на то да је њен брат позитиван на вирус корона, због чега је као један од потенцијалних контаката ишла на контролно тестирање.

“Потпуно сам без симптома, али је позитивност утврђена. Уважавајући да сам асимптоматска, те уз моја строга поштивања епидемиолошких мјера на препорученим мјестима - ношење маске, дистанце, краћа задржавања, избјегавање великих скупова, мала је вјероватноћа да сам могла бити преносник у претходна два дана, посебно јер немам до сада ниједан развијен симптом”, навела је Пилав.

Она је затражила да хитно буде овлаштено лице које ће предсједавати Кризном штабу кантоналног Министарства здравства да не би дошло до застоја у раду овог савјетодавнога тијела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана