Предсједник Народне скупштине:Одлучни потези власти Српске успорили ширење заразе

Срна
Предсједник Народне скупштине:Одлучни потези власти Српске успорили ширење заразе

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић нагласио је да су институције Републике Српске на вријеме схватиле величину проблема и направиле одлучне потезе који су довели до значајног успоравања ширења вируса корона.

- Заједно треба да учинимо све да спријечимо ширење вируса корона и сачувамо људске животе. Када то урадимо све друго ћемо лако - јачати привреду, градити ауто-путеве, развијати здравствени систем и ИТ технологије", истакао је Чубриловић.

Он је у ауторском тексту за „Еуроблиц“ указао на то да је само изолацијом свих контаката могуће зауставити ширење вируса корона, те да је и увођење ванредног стања у Републици Српској било је нeопходно да би се успјешније заштитило здравље и животи грађана.

Народна скупштина је, напоменуо је њен предсједник, један од ријетких парламента у региону и једини у БиХ који се састао у овим условима да би биле обезбијеђене све законске могућности да систем функционише и да веома брзо и ефикасно, како налажу ванредне околности може да одговори ситуацији.

Он је оцијенио да у вријеме опасне пандемије нема потребе за убирањем ситних политичких поена, те додао да ће се Народна скупштина састати када све ово прође и верификовати донесене одлуке, које ће искључиво бити у корист функционисања свих сегмената живота у ванредним приликама, а циљ им је да олакшају живот свих грађана.

Према његовим ријечима, због опасности са којом су сви суочени вријеме је да се позове и на солидарност и прекид страначких активности.

- Страначких промоција не би требало да буде када су због ширења вируса угрожени животи грађана. Партија на чијем сам челу, ДЕМОС, обуставила је планиране страначке активности на организовању странке и припреми за локалне изборе. Наши чланови помажу, свако на свој начин, свима којима је потребна помоћ, посебо старији. Мислим да није вријеме да говоримо о томе, јер ово је битка коју морамо заједно да добијемо - истакао је Чубриловић.

Он је упозорио и да је недопустива себичност оних који, у овој ситуацији, радницима дају отказе, те нагласио како то мора престати и да ће се морати изнаћи начини да се помогне свима који остану без посла.

Чубриловић је навео да ће по завршетку све овога бити довољно времена да се све обнови, али да је важно да буду сачувани људски животи.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана