Предсједник ФБиХ: Тешко ће се стећи услови за локалне изборе

Срна
Предсједник ФБиХ: Тешко ће се стећи услови за локалне изборе

САРАЈЕВО - Предсједник ФБиХ Маринко Чавара оцијенио је да ће се тешко стећи услови за локалне изборе ако епидемија вируса корона потраје седећих мјесеци.

Чавара је за "Вечерњи лист", издање за БиХ, рекао да Централна изборна комисија (ЦИК) пет мјесеци прије избора треба да одреди рокове, а онда треба постићи договор свих политичких странака о томе хоће ли бити одгођени избори, и то "без вођења нових ратова због свих изазова који нас очекују".

Говорећи о смјени у Кризном штабу ФБиХ, Чавара је оцијенио да ту одлуку треба поништити јер сада у том тијелу нема ресора здравства.

- Овакав Кризни штаб ФБиХ може постати само нечије средство за манипулацију и злоупотребе. Нажалост, то је наставак дијела политике бошњачких странака из Сарајева које сматрају да треба искористити и овај тренутак како би потпуно централизовали ФБиХ - истакао је Чавара и додао да сваки нормалан човјек зна да је то глупо, да се ради о насиљу и наноси штету свима.

Коментаришући блокаду рада Парламента ФБиХ након случаја прегласавања у федералној Влади, Чавара истиче да се на овај начин, у вријеме кризе, у ФБиХ жели управљати политички једнострано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана