Предложено продужење притвора за Мутапа и Дуповца

Срна
Предложено продужење притвора за Мутапа и Дуповца

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ предложило је Суду БиХ продужење притвора за још 60 дана за Зијада Мутапа и Хасана Дуповца, осумњичене за организовани криминал и ометање истраге о страдању Џенана Мемића.

Продужење притвора затражено је због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и нарочитих околности кривичног дјела због којих би њихов боравак на слободи изазвао узнемирење грађана и јавности.

Хасан Дуповац, бивши шеф Одјељења за саобраћајне несреће Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Зијад Мутап, отац Алисе, дјевојке која је била са Џенаном Мемићем у ноћи када је он настрадао, ухапшени су 1. фебруара.

Из Тужилаштва БиХ је раније саопштено да се активности спроводе у предмету на којем раде дужи временски период, а односи се на "кривична дјела организованог криминала, а у вези ометања истраге и прикривања доказа о страдању Џенана Мемића, у Фебруару 2016. године".

Двадесетједногодишњи Џенан Мемић преминуо је 15. фебруара 2016. године након тешких повреда које је задобио 8. фебруара исте године, док је с дјевојком Алисом Мутап шетао Великом алејом на Илиџи.

Приједлог за продужење притвора упућен је Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана