Празне се полице супермаркета у Сарајеву, грађани купују навелико

klix.ba
Празне се полице супермаркета у Сарајеву, грађани купују навелико

Недуго након што је у Хрватској потврђен први случај коронавируса, међу грађанима цијелог региона почела се ширити паника. Сличне сцене биљежимо и у Сарајеву. Наиме, драстично се повећао број одлазака у апотеке и супермаркете, гдје су забиљежени велики редови на касама.

У апотекама су се тражила средства за побољшање имунитета, као и заштитне маске, док се у супермаркетима цијели дан купују велике количине хране како би се створиле резерве у домовима. Највише се купују уље, конзервирана храна, шећер, месо, брашно, млијеко, макароне...

Како јављају сарајевски портали, у супермаркетима се стварају велике гужве, на касама се чека и до пола сата, а велики број купаца по продавницама хода са заштитном маском на лицу.

Ситуација је слична и Хрватској,  у Загребу су забиљежене фотографије празних полица у маркетима. Како преноси хрватски портал Index.hr, у продавницама и апотекама се највише купују исте ствари као у Сарајеву - антибактеријски гелови за руке, заштитне маске, шећер, брашно, тијесто...


Подсјећамо, у Сарајеву још увијек није забиљежена ни једна заражена особа. Три особе које су данас доведене на Клинички центар Универзитета у Сарајеву обавиле су потребне прегледе и добили налазе који доказују да су негативни на коронавирус. У свијету је тренутно 80.350 заражених, 2.705 преминулих и 27.878 излијечених од овог вируса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана