Познати детаљи оптужнице против кандидата за министра полиције ФБиХ

ГС
Познати детаљи оптужнице против кандидата за министра полиције ФБиХ

САРАЈЕВО - Против Алмина Хоповца, кандидата СДП-а за министра унутрашњих послова ФБиХ 24. марта подигнута је оптужница која га терети да је прекршио правоснажну судску одлуку.

Кликс пише да је оптужница подигнута због, како се наводи основане сумње да је у својству службене особе министра образовања, науке, културе и спорта Унско-санског кантона искористио своја овлашћења у корист државног службеника Дамира Реџића. Наиме, Хоповца терете да је противно правоснажној пресуди којом је Реџићу било забрањено вршење позива, активности или функција као руководећем државном службенику на пет година, омогућио обављање дужности за које је знао да су Реџићу забрањене.

Према оптужници, Хоповац је знао да је Реџић био осуђен због кривотворења потписа претходног министра, али је ипак овластио Реџића да доноси и потписује појединачне акте.

Хоповац је оптужен да је починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлашћења” и кривично дјело повреда судске одлуке о забрани вршења звања, дјелатности или дужности, наводи се у оптужници коју је објавила Истрага.ба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана