Пожар у згради ИРБ-а изазвао опушак цигарете

Небојша Томашевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА -Пожар који је 1. маја избио у згради Инвестиционо развојне банке (ИРБ) Републике Српске у Бањалуци, према достављеном налазу и мишљењу надлежних, започео је у дијелу баште угоститељског објекта-пицерије ''Corso'', саопштило је данас Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

У пожару су изгорјеле просторије ИРРБ-а, стоматолошке амбуланте ''Симић дент'' и угоститељског објекта  „Corso''.

Окружном јавном тужилаштву Бањалука, од стране Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Србије - Дирекција полиције, Управа криминалистичке полиције, Национални центар за криминалистичку форензику, Одељење за трасолошка и дактилоскопска вјештачења  и вођење Националног АФИС регистра, достављен је налаз и мишљење о узроку пожара који се десио дана 1. маја ове године око три часа.

-Према достављеном налазу и мишљењу пожар је започео у дијелу баште  угоститељског објекта-пицерије ''Corso''. Радило се о тињајућем пожару који је настао на начин да је највјероватније опушак цигарете запалио сунђерасте подметаче и дрвену жардињеру за цвијеће. Пожар се разбуктао око три часа и ширио се вертикално одоздо према горе. Вјештаци су искључили као могућност настанка пожара квар на електроинсталацијама и димљаку из угоститељског објекта-пицерије ''Corso'', који води кроз просторије ИРБ-а до врха зграде – навело су у Тужилаштву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана