Потврђена одлука о искључењу Максима Скоке

Срна
Потврђена одлука о искључењу Максима Скоке

ДОБОЈ - Главни одбор Социјалистичке партије потврдио је одлуку о искључењу Максима Скоке, Горана Селака и Миленка Савановића из партије.

Скоко је рекао новинарима у Добоју да ће уложити жалбу на ову одлуку јер је, како је навео, Главни одбор сазван мимо Статута партије.

Он је рекао да ће у Народној скупштини Републике Српске наставити да дјелује као предсједник Клуба посланика СП до коначне одлуке статутарне комисије о искључењу.

Према његовим ријечима, Клуб посланика СП у Народној скупштини чини петоро од укупно њих седморо.

Предсједник странке Петар Ђокић искључио је из партије Максим Скоко, Горан Селак и Миленко Савановић.

У Добоју се данас одржава сједница Главног одбора Социјалистичке партије /СП/.

Сједница је била заказана за 12.00 часова, али је почела са закашњењем од три часа.

Претходно је одржана сједница Извршног одбора партије, којој су присуствовали предсједник странке Петар Ђокић, као и чланови које је искључио из партије Максим Скоко, Горан Селак и Миленко Савановић, рекао је новинарима члан Извршног одбора Срђан Тодоровић.

Полиција је претходно без инцидената удаљила члана СП Ратка Јокића заједно са његовим присталицама, који нису чланови Главног одбора, а били су насилно ушли у салу у којој требало да се одржани сједница.

Јокић је по напуштању просторија рекао новинарима да је хтио да се обрати члановима Главног одбора, да не жели да наруши јединство СП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана