Потврђен узрок смрти шест људи страдалих у кући у Брчком, једно повријеђено дијете у тешком стању

Јелена Станић
Foto: Анадолија

БРЧКО - Тровање угљен-моноксидом званично је узрок смрти шест особа које су јуче страдале у породичној кући у Брчком, потврђено је из тамошњег тужилаштва.

Обдукција је урађена по наредби Тужилаштва дистрикта како би се утврдили прави узроци смрти вишечлане породице.

У породичној кући у насељу Суљагића сокак  јуче ујутру дошло је до пожара у којем су, како је „Гласу Српске” потврђено, страдали мушкарац М.Б. (58), жене З.Б. (56), М.С. (32) и дјевојчице Р.С. (16) и  Ф.С. (14) те дјечак. Ш.С.(14).

-Резултати обдукције страдалих у Суљагића сокаку показују да је ријеч о тровању угљен-моноксидом. Наређено је токсиколошко вјештачење и вјештачење узрока пожара по вјештаку противпожарне струке. Резултати до сада проведених радњи показују да пожар није подметнут од трећих особа - казао је секретар Тужилаштва Брчко дистрикта Самир Бегановић,.

Првобитне информације су говориле да су повреде задобиле четири особе, међутим тај број се повећао на њих седам. Ријеч је о малољетницима од којих је шест смјештено у болници у Брчком, док је један дјечак, који се још увијек води као Н.Н. особа, уз претпоставку да је старости око пет година, у веома тешком стању у Универзитетском клиничком центру у Тузли.

-Пацијент се налази на Клининици за дјечије болести, у јединици интензивне његе. На механичкој је вентилацији, нестабилних параметара и ријеч је о врло тешком здравственом стању- изјавила је за портал Кликс портпарол тузланског УКЦ-а Ерсија Ашчерић-Мујединовић.

Очекуе се отпуст шест малољетних особа из брчанске болнице.

-Даљу скрб и смјештај шест малољетних особа преузело је Одјељење за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта. Њима је обезбијеђен смјештај, храна, одјећа, обућа, психолошка подршка и његоватељи. Њихов статус ће на овакав начин бити ријешен док им локална заједница не обезбиједи алтернативни смјештај или адаптацију постојеће куће у којој су живјели - казао је шеф Брчанског одјељења за здравство и остале услуге Сеад Шадић.

Још увијек није познато када ће бити обављен укоп шест смртно страдалих особа, али тај дан ће у Брчком бити проглашен даном жалости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана