Потрес однио најмање осам жртава у Турској, у Ирану 25 повријеђених

Анадолија, Танјуг
Потрес однио најмање осам жртава у Турској, у Ирану 25 повријеђених

ТЕХЕРАН - У потресу јачине 5,7 степени по Рихтеру, који је јутрос погодио Западни Азербејџан, иранску покрајину на граници с Турском, у источном турског граду Вану погинуло је најмање осам особа, међу којима троје дјеце, a повријеђена је 21, док је на подручју Ирана повријеђено 25 људи.

Према досадашњим информацијама, потрес чији је епицентар забиљежен на подручју Ирана на дубини од пет километара, а 47 километара западно од иранског града Кој и 90 километара источно од турског града Ван, највише је погодио становнике Вана.

Министар здравства Турске Фахретин Коца потврдио је да је у земљотресу повријеђена најмање 21 особа, међу којима је осморо у критичном стању.

У потресу је срушено око 1.066 зграда и кућа у неколико села и граду Ван.

Огласио се и министар образовања Турске Зија Селчук који је рекао да је у мјестима Баскале, Сараy и Гурпинар забиљежена мања штета на неколико сеоских школа. У оштећеним школама настава ће бити одгођена и измјештена на друге локације до санирања штете.

Спасилачки тимови трагају за затрпанима у рушевинама.

На снимцима турских телевизија види се како људи копају лопатама и сопственим рукама по рушевинама, покушавајући да извуку заробљене.

Виде се и житељи како завијени у ћебад стоје на снијегу испред срушених зидова и кровова својих кућа.

На подручју Ирана, према првим информацијама, повријеђено је најмање 25 особа, а оштећени су стамбени објекти у најмање 43 села у пограничном појасу с Турском.

Једна особа је у критичном стању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана