Потпредсједник СДА реаговао на позив Чубриловића- Право мјесто за обраћање Парламент БиХ

Срна
Foto: Архива

Потпредсједник СДА Адил Османовић сматра да је Парламентарна скупштина БиХ право мјесто за обраћање лидера СНСД-а Милорада Додика, ХДЗ БиХ Драгана Човића и СДА Бакира Изетбеговића.

Прије свега, треба деблокирати рад Парламентарне скупштине БиХ, то је мјесто гдје треба да се обрати и Додик, и Изетбеговић и Човић, па онда да разговарати и о обраћању у Народној скупштини Републике Српске – изјавио је Османовић, осврћући се на позив који је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио Изетбеговићу и Човићу.

Османовић је за федералне медије рекао да прије тога Народна скупштина Републике Српске мора повући донесене законе и закључке које је оквалификовао као “антиуставне”.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је данас писмо предсједницима СДА Бакиру Изетбеговићу и ХДЗ-а БиХ Драгану Човићу у којем их позива да присуствују и обрате се на посебној сједници парламента Српске, која ће бити посвећена разматрању актуелне политичко-економске ситуације у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана