Потписан Меморандум о сарадњи фискалних савјета

Srna
Потписан Меморандум о сарадњи фискалних савјета

БАЊАЛУКА - Предсједници фискалних савјета Републике Српске и Бугарске Миленко Крајишник и Борис Грозданов потписали су данас у Бањалуци Меморандум о сарадњи.

Крајишник је изразио наду да ће Фискаклни савјет Бугарске, као чланица мреже Фискалних савјета ЕУ, подржати улазак Фискалног савјета Републике Српске у ту асоцијацију.

"На основу Меморандума можемо имати конкретну сарадњу у изради анализа фискалних кретања за земље Југоисточне Европе које су нама важне и утичу на нашу фискалну стабилност", рекао је Крајишник новинарима након потписивања документа.

Он је истакао да је задатак сваке државе подизање фискалне одговорности с циљем обезбјеђивања стабилности и одрживости јавних финансија.

Крајишник је подсјетио да је усвајањем Закона о фискалној одговорности Републике Српске учињен значајан корак ка повећању фискалне дисиплине и обезбјеђењу фискалне стабилности у чему је Фискални савјет Републике Српске имао своју улогу.

Грозданов је рекао да је Меморандум о сарадњи фискалних савјета Бугарске и Републике Српске један документ који представља основу за будућу сарадњу.

"У ком правцу ће се та сарадња развијати зависи од фискалних савјета Бугарске и Републике Српске и њихове заинтересованости да је продубљују", истакао је Грозданов.

Он је додао да су прије потписивања овог меморандума чланови Фискалног савјета Републике Српске имали прилику да учествују на годишњој конференцији коју организује Фискални савјет Бугарске у Софији.

Прије данашњег потписивања, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је са Крајишником и Гроздановим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана