Постигнут споразум о подјели имовине између Добоја и Станара

Срна
Постигнут споразум о подјели имовине између Добоја и Станара

ДОБОЈ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић и начелник општине Станари Душан Панић постигли су данас споразум о подјели имовине између Добоја и Станара.

Споразум предвиђа да ће имовина града Добоја, која се налази на подручују Станара, споразумно прећи у власништво ове општине.

Добој ће исто тако наставити да измирује финансијске обавезе које, према изјави вјештака, износе 2,9 милиона КМ.

Овај споразум ће бити ратификован у парламентима Добоја и Станара.

Састанку представника двије локалне заједнице, који је одржан данас у Добоју, присуствовао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик који је похвалио овај договор, те истакао како град Добој овим споразумом ништа не губи, те најавио финанисијску подршку Владе Републике Српске у инфраструктурним пројектима.

Додик је рекао да је до споразума дошло и због тога што је СНСД на челу ове двије локалне заједнице, те да и друге треба да покажу такво јединство.

Он је додао да је Добој велико градилиште и да је тренутно оперативно око 680 милиона КМ захваљујући добром раду Градске управе и Владе Републике Српске.

Додик је посебно похвалио градску власт у Добоју која једино проводи мјере пронаталитетне политке суфинансирањем станова за младе брачне парове, те истакао да га то чини лидером међу осталим локалним заједницама.

Јеринић је рекао да ће овај споразум бити потписан 11. марта на сједници Скупштине града, те оцијенио како и Добој и Станари због близине територија морају да покажу јединство када је ријеч о управљању имовином.

Панић је рекао да је задовољан постигнутим договором и да се нада да ће ускоро бити реализован.

Народна скупштина Републике Српске је 9. септермбра 2014. године усвојила Закон о оснивању општине Станари, која је до тада била у саставу Добоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана