Постигнут договор о повратку пакистанских држављана из БиХ

Срна
Foto: Илустрација

ИСЛАМАБАД - Пакистан и БиХ постигли су договор да осигурају безбједан, уредан и хуман повратак пакистанских држављана, уз предузимање строгих мјера у борби против кријумчарења људи и трговине људима, јавио је пакистански лист на енглеском језику “Дон”.

Међународна организација за миграције /ИОМ/ организовала је посјету високорангираних званичника Министарства безбједности у Савјету министара и Службе за послове са странцима, како би разговарали о поменутом питању.

У саопштењу за медије, које је издала ИОМ, наводи се да су Пакистан и БиХ потврдили сарадњу на спровођењу споразума двије стране о реадмисији.

Осим тога, представници БиХ и Пакистана разговарали су и о развијању дигиталног рјешења ради спровођења споразума.

У саопштењу се прецизира да је ИОМ организовала посјету у оквиру Инструмента за изградњу капацитета на западном Балкану за реадмисију.

Шесточлану делегацију БиХ предводио је савјетник министра безбједности Саша Кецман. Током тродневне посјете, чланови делегације састали су се са званичницима Министарстава унутрашњих и спољних послова Пакистана, као и Националне управе за базу података и регистрацију /Нандра/ и Федералне агенције за истраге /ФИА/.

Делегација је одржала састанак и са предсједником Нандре Тариком Маликом, секретаром Министарсва унутрашњих послова Момином Агом, директором ФИА-е Мохсином Бутом и генералним директором за Европу у Канцеларији за спољне послове Рабијом Шафиг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана