Поште Србије и Републике Српске потписле протокол осарадњи

Танјуг
Поште Србије и Републике Српске потписле протокол осарадњи

БЕОГРАД - Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран орђевић и директор предузећа Поште Српске ад Миладин Радовић потисали су данас у Београду Протокол о пословној сарадњи којим се успостављају темељи будућег стратешког партнерства двију пошта, саопштила је Пошта Србије.

"Поште Србије и Републике Српске од данас званично почињу да раде на дефинисању и реализацији зајхедничких пројеката и активности, пре свега на развоју нових поштанских и логистичких услуга са циљем јачег и бржег повезивања грађања и привреде две земље. Ова сарадња прати циљеве зацртзане приликом недавне посете предсдника Србије Александра Вучића Републици Српској током које је повезивање националних поштанских оператора означено као један од приоритета међудржавне сарадње", изјавио је орђевић.

У саопштењу се додаје како је Протокол поставио оквир и за бржи проток информација, унапређење квалитета услуга и свеукупно уређење међусобних пословних односа двију пошта.

Подсјећа се да је тај документ потписан само двије недеље након орђевићеве посјете Бањалуци током које је имао одвојене разговоре са предсједницом РС Жељком Цвијановић и директором Пошта Српске Миладином Радовићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана