Посланици и делегати и даље чекају лидере

Ж. Д.
Посланици и делегати и даље чекају лидере

Сарајево - Све док политички представници не доставе приједлоге имена за сталне и заједничке комисије Парламента БиХ, као и за делегације у међународним организацијама, нема претпоставки за рад и функционисање Представничког дома, поручила је јуче предсједавајућа овог дома Борјана Кришто.

Она је нагласила да јој није драго због тренутне ситуације.

- Бавимо се неким проблемима, а пуно лакше би било радити и засједати него овако. Имамо више нагомиланих проблема, а заправо се све своди на губљење времена. У овом тренутку могу само рећи да имамо прилично материјала, а то су, како иницијативе посланика, тако и одређени приједлози Савјета министара. По мојој процјени, можда имамо материјала за неке двије или три сједнице - рекла је Кришто након сједнице Колегијума Представничког дома Парламента БиХ.

Она је напоменула да је сједница Колегијума Представничког дома Парламента БиХ одржана у складу са Пословником, те да је умјесто замјеника предсједавајућег Представничког дома и предсједавајућег Савјета министара у техничком мандату Дениса Звиздића учествовао шеф Клуба СДА Адил Османовић, који је и министар цивилних послова у Савјету министара у техничком мандату. На питање новинара да ли је Колегијум расправљао о накнади трошкова смјештаја и одвојеног живота, те коришћењу приватног возила у службене сврхе, Кришто је појаснила да је то у надлежности Административне комисије.

- Не доносимо никакву одлуку, већ постоје акта која то регулишу - рекла је Кришто.

Када је ријеч о конституисању новог сазива Савјета министара, Кришто је истакла да ХДЗ БиХ настоји да учини све да се разговори интензивирају и покуша договорити о примјени изборне воље грађана те конституише власт.

- Само када то буде реализовано, могуће је очекивати некакве искораке и рад, а видите да је овај застој који се догађа у Представничком дому, односно Парламенту БиХ, условљен именовањем Савјета министара. Мислим да би један посао олакшао други и да би то била једна врста одговорности свих нас према онима који су нам дали повјерење - рекла је Кришто.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана