Посебна сједница НСРС о враћању надлежности у петак

ГС
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Колегијум Народне скупштине Републике Српске заказао је за петак, 10. децембар, посебну скупштинску сједницу о враћању надлежности пренесених на ниво БиХ, изјавио је данас потпредсједник Народне скупштине Денис Шулић.

Шулић је новинарима након сједнице Колегијума рекао да је предложено да буде обједињена расправа о свим тачкама дневног реда.

Он је навео да је одобрено обраћање до 60 минута српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, а да лидери парламентарних плитичких странака могу поднијети Народној скупштини захтјев за обраћање до 10 минута, што је до сада урадио само лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић.

На посебној сједници треба да буду разматране информација о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ, информација о преносу надлежности у области индиректног опорезивања, информација о правосудним институцијама БиХ, информација о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ у области одбране и безбједности и Декларација о уставним принципима.

Почетак посебне сједнице заказан је у 12 часова.

Шулић је навео да је Колегијум за 14. децембар заказао и 25. посебну сједницу на којој треба по хитном поступку да буде разматран Приједлог буџета Републике Српске за наредну годину и Приједлог економских реформи Републике Српске од 2022. до 2024. године, по хитном поступку.

Почетак ове сједнице заказан је у 10 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана